„Schimburile interculturale au un rol esențial în dezvoltarea personală, în extinderea discursului de comunicare și chiar și în stabilirea de noi prietenii!” – Claudia Cochină

Irlanda este una dintre cele mai dezvoltate țări, cu un cuvânt greu de spus în Uniunea Europeană și este în Top 10 în lume în domeniul educației. Tabăra de vară din Irlanda organizată de Fly High și International Life Education Camps în 2018 a îmbinat educația pentru viață și programul de business cu cultura și civilizația irlandeză.

Un grup de adolescenți din Craiova a participat la programul de business (program de dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare în engleză) în această vară timp de două săptămâni, între 12-26 iulie 2018 în orașul Carlow, un orașel micuț și liniștit, aflat la aproximativ o oră distanță de Dublin.

Programul a inclus:
– 20 ore de limba engleză inclusiv conversație cu elevi irlandezi
– 10 ore de Business program (un program de dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare în limba engleză)
– 10 ore de activități sociale și sportive
– excursii la Dublin, Casa prezidențială și Parcul Pheonix, Castelul Dublin, Muzeul Național al Irlandei, Trinity College (cea mai renumită universitate irlandeză), – zonele istorice Waterford și Kilkenny
– evaluare și certificat de participare

Modulul de Business s-a finalizat cu o prezentare a planului de afaceri. Suntem mândri de echipa din România, deoarece a avut:
– plan de afaceri bine pus la punct
– discurs în engleză excelent
– lucru în echipă de bună calitate
– discursuri susținute în fața a peste 40 de participanți din Spania, UK și Irlanda
– o prezentare despre România excepțională

Schimburile interculturale au un rol esențial în dezvoltarea personală, în extinderea discursului de comunicare și chiar și în stabilirea de noi prietenii!

De ce am ales Irlanda?

„Acum 20 de ani pasiunea mea din facultate pentru literatura irlandeză mi-a deschis oportunități la care nu visasem vreodată: am primit burse de studiu la University College Dublin 2 ani la rând, m-am împrietenit cu Gemma Hussey, fost ministru al Educației, am implementat împreună cu John Fairleigh un program academic de Irish Studies, am băut cafea cu Președinta Irlandei de atunci Mary Robinson și… last but not least am dat mâna cu câștigătorul premiului Nobel pentru literatură in 1995, Seamus Heaney!!!

Doar pentru că am îndrăznit să explorez dincolo de ceea ce vedeam si știam!

Sunt extrem de încântată ca de anul acesta să oferim tinerilor noștri oportunitatea de a descoperi această țară minunată, de a-și face prieteni, de a se „îmbogăți” cunoscând oameni frumoși și o cultură fascinantă!” – Claudia Cochina – fondatoarea Fly High și International Life Education Camps